Bulgaarse Stoofschotel (Romertopf)

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg het vlees, de mergpijp, de gesnipperde uien en paprika?s, de ontvelde en in schijven gesneden tomaten, de soepgroente en het fijngewreven teentje knoflook in de natgemaakte Romertopf. Bak de rijst in de boter in een pan lichtbruin, voeg de bouillon toe, laat alles 5 minuten koken en spreid de massa over het vlees-groentemengsel uit. Giet de yoghurt erover en bestrooi het geheel met peper en zout. Leg de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven op 220C in en laat het gerecht in 2 uur gaar smoren. Verwijder voor het opdienen de mergpijp en breng de schotel zo nodig op smaak.

Bulgaarse Stoofschotel (Romertopf) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Voor De Slanke Lijn
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Indische Rosbief Uit De Romertopf
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Perfecte Eend
10-20 min -
Bekijk recept

Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Paastaart met yoghurt
2 min Nagerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJskoude courgettevelouté met yoghurt en munt
20 min Voorgerecht
Bekijk recept