Meng de varkenskoteletten, het citroensap en de geperste knoflook in een slakom. Laat 1 uur marineren op kamertemperatuur. Meng de basterdsuiker met de piment en wat kaneel en smeer er de, uitgelekte, varkenskoteletten mee in. Laat ze in een stoofpan met hete olie goudbruin bakken, neem ze uit de pan en hou ze warm. Laat de in ringen gesneden ui, 10 minuten bruinen op een matig vuur. Bestrooi met het kruidenmengsel en laat 1 minuut koken. Maak de zoete aardappelen en de paprika schoon en snij ze in grote stukken. Doe de varkenskoteletten opnieuw in de stoofpan, samen met de wortelen, de zoete aardappelen, de paprika, de laurier, de tijm en de bouillon. Breng aan de kook, zet het deksel er halvelings op en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur. Roer om en laat nog 20 minuten koken op een zacht vuur: het vlees moet heel mals zijn. Verwijder tijm en laurier en dien op.