Varkensfilet met ananas

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar.
  • 2 Snijd de bovenkant met het groen van de ananas. Snijd de onderkant van de ananas recht af zodat hij stevig recht staat. Snijd de schil recht naar beneden of met de ronding van de ananas mee af. Verwijder de zwarte pitjes. Snijd het vruchtvlees langs de kern af en snijd het vervolgens in stukjes.
  • 3 Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en de sambal toe en bak het vlees in 2 min. op hoog vuur goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Doe de prei in de pan en roerbak 1 min. Voeg de ananas toe en bak 1 min. mee. Voeg het vlees en de peultjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees en de groenten over 4 kommen. Serveer met de rijst.

Varkensfilet met ananas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept