1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar.
2 Snijd de bovenkant met het groen van de ananas. Snijd de onderkant van de ananas recht af zodat hij stevig recht staat. Snijd de schil recht naar beneden of met de ronding van de ananas mee af. Verwijder de zwarte pitjes. Snijd het vruchtvlees langs de kern af en snijd het vervolgens in stukjes.
3 Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en de sambal toe en bak het vlees in 2 min. op hoog vuur goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Doe de prei in de pan en roerbak 1 min. Voeg de ananas toe en bak 1 min. mee. Voeg het vlees en de peultjes toe en warm nog even door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het vlees en de groenten over 4 kommen. Serveer met de rijst.
Varkensfilet met ananas is een recept van Albert Heijn