Spaghetti carbonara

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het spek eerst in plakken en daarna in reepjes. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan en bak het spek en de geperste knoflook 4 min.
  • 2 Klop ondertussen de eieren los. Neem de pan met het spek van het vuur en houd apart. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de Pecorino kaas. Meng de helft van beide kazen door elkaar en houd de andere helft apart. Doe de pasta, van het vuur, terug in de pan en voeg het spek toe. Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en maal er zwarte peper over. Voeg als het te droog is wat kookvocht van de pasta toe. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Spaghetti carbonara is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept