1 Boen de citroen en pers ⅓ van de citroen uit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een steelpan en voeg de rode ui toe. Laat 4 min. garen tot de ui glazig is. Schenk het citroensap en het kokend water erbij en voeg de knoflook toe. Laat op laag vuur 3 min. inkoken. Voeg de kappertjes toe.
2 Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk dun met de rest van de olie. Bestrooi met peper en zout. Snijd de rest van de citroen doormidden. Verhit een grillpan en grill de zalmfilets in 6 min. gaar. Keer halverwege. Leg na 2 min. de citroen (met de snijkant op de grillpan) naast de zalm en gril mee tot ze gekaramelliseerd zijn. Het snijvlak is dan bruin.
3 Snijd de peterslie fijn en schep door het kappertjesmengsel. Leg de zalmfilets en citroenhelften op borden en schep het kappertjesmengsel erbij.
Gegrilde zalm met citroen is een recept van Albert Heijn