Kokosgehaktballetjes met courgette

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met de helft van de ui, 1 teen knoflook, 20 g gemalen kokos, 50 ml vocht uit het blik tomatenblokjes en peper en zout naar smaak. Vorm kleine gehaktballetjes. Leg 10 min. in de koelkast.
  • 2 Verhit een koekenpan zonder boter of olie op halfhoog vuur en rooster de rest van de kokos al omschuddend goudbruin. Laat afkoelen op keukenpapier en doe in een kommetje. Verhit 1 el olie in de koekenpan en fruit de rest van de ui goudbruin, schep regel-matig om. Meng met de kokos in het kommetje.
  • 3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de grote plakken van de courgette. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in ca. 15 min. Voeg na 10 min. de courgette en de rest van de knoflook toe. Voeg de tomatenblokjes toe en warm 1 min. door.
  • 4 Serveer de gehaktballetjes met de groente en strooi het mengsel van kokos en ui erover. Serveer de rijst erbij.

Kokosgehaktballetjes met courgette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Maaltijdpindasoep met kokosgehaktballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes
0 min
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept