1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Snijd de ui in halve ringen en halveer de tomaten. Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de ui toe en bak in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de kaas erdoor. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ¼ van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
2 Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal en verdeel de helft van de spinazie erover. Schep de rest van de tagliatelle erop en eindig met de rest van de spinazie. Verdeel de kookroom er gelijkmatig over. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas. Leg de halve cherrytomaten erop en breng op smaak met peper. Zet de schotel ca. 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.
Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten is een recept van Albert Heijn