1 Kook de aardappelen in de schil 10 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de aardappelen in met een vork, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze 40 min. op het rooster in het midden van de oven.
2 Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en leg ze in de ingevette ovenschaal. Besprenkel elke filet met 1 el water. Bedek de schaal met aluminiumfolie, zet de oven na 30 min. op 180 °C en laat de zalm naast de aardappelen in 10 min. gaar worden.
3 Meng de dille, de Griekse yoghurt, de knoflook en peper en zout naar smaak. Verdun voor een sladressing 4 el van de dillesaus met 2 el water. Snijd de blaadjes van de radijsjes, snijd de radijsjes in plakjes. Meng de komkommer, de radijsblaadjes, de radijsjes, de ui en de sladressing. Verwijder het folie van de aardappelen, kruis de aardappelen in en vul ze elk met 1 el dille-yoghurtsaus. Serveer de zalm en de aardappelen met de raita.
Wilde zalm met komkommer-radijsraita is een recept van Albert Heijn