Gestoomde mosselen met mosterdsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de mayonaise met de zure room, de mosterd en de suiker tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 2 Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder eventueel beschadigde of openstaande schelpen. Verhit de olie in een wok of grote hapjespan en bak de knoflook 3 min. Voeg de mosselen, de prei, de ui, de witte wijn, de tijm en peper en zout naar smaak toe.
  • 3 Schep alles goed om, doe de deksel op de pan en stoom de mosselen in 5-8 min. op laag vuur gaar. Voeg de laatste minuut de peterselie toe.Verwijder de dichte schelpen. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lekker met vers stokbrood en de mosterdsaus.

Gestoomde mosselen met mosterdsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse kiprollade met honing-mosterdaus en salade
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes op brood met spitskool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept