Maak in de soeppan de olie warm, bak daarin het vlees even aan, voeg de plak ham, het poelet en de uien toe en fruit deze glazig. Doe er 1/2 liter kokend water bij.Was intussen de aardappels en snijd ze in blokjes, iets groter dan dobbelstenen. Doe deze met zout en ca. 1 liter kokend water in de soeppan bij het vlees.Snijd intussen de wortel in plakjes, schil de koolrabi en snijd ze in blokjes. Doe wortel en koolrabi in de soeppan.Snijd de prei in vinger brede stukken, was deze goed en doe ze in de soeppan met de bouilontabletten.Giet er 2 liter kokend water bij, voeg de kruidenbuiltjes toe en roer tot de vloeistof weer kookt.Laat t geheel tenminste 30 minuten koken, controleer of het vlees gaar is.Neem dan de am uit de pan, snijd deze in dobbelstenen en leg de stukjes even apart. Neem de kruidenbuiltjes uit de pan en proef de soep. Roer de peterselie, de rozemarijn en het kruidnagelpoeder erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.