1) stoof de ui en knoflook glazig in wat olijfolie 2) voeg de fijngesneden prei en de in kleine blokjes gesneden wortel toe, kort meestoven 3) voeg de tomatenpuree en het blik gepelde tomaten toe, even verder stoven 4 voeg de bouillon en de peterselie toe, breng aan de kook en laat dit 10 minuten zacht koken 5) maak ondertussen de ′rouille′ (knoflooksaus) door de teentjes knoflook met wat zout, tomatenpuree en harissa te pletten in een vijzel, eigeel toevoegen, glad roeren. Nu steeds wat olie toevoegen en blijven roeren tot een smeuig, mayonnaise-achtig geheel onstaat. Overdoen in een kommetje. 6) Voeg aan de soep de pasta toe en de aardappelen in brokken van 3 cm gesneden, laat nog 15 minuten zachtjes koken 7) ondertussen de croutons bakken in een paar el. hete olijfolie. overdoen in een schaaltje vlak het serveren de vis toevoegen aan de soep: een seconde laten koken, safraan toevoegen, van het vuur afhalen en een paar minuutjes laten garen.
Vissoep Met Tomaat En Safraan (maaltijdsoep) - Familierecept is een recept van Smulweb.nl