1 Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C. Giet de aardappelen af. Smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur. Voeg de boter en de knoflook, van het vuur, toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Zet de pan op zo laag mogelijk vuur en voeg beetje bij beetje de komijnenkaas en de graskaas toe. Roer om met een spatel. Voeg de crème fraîche toe en roer tot een smeuïge puree.
2 Kook de broccoli 2 min. in water met zout. Giet af en schep in de ovenschaal. Voeg de tomaten, courgette, olijven en peper en zout naar smaak toe.
3 Verdeel de kaaspuree over de groente. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.
Groenteschotel met kaaspuree is een recept van Albert Heijn