1 Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en pel de schil eraf. Snijd in dunne plakken.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de worst in dunne plakjes. Bedek de ovenschaal met een laagje aardappel, een laagje worst, uienringen, tijm en courgette. Bestrooi royaal met peper. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappel.
3 Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de folie.
4 U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de volgende dag 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Ovenschotel met worst & courgette is een recept van Albert Heijn