Ovenschotel met worst & courgette

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en pel de schil eraf. Snijd in dunne plakken.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de worst in dunne plakjes. Bedek de ovenschaal met een laagje aardappel, een laagje worst, uienringen, tijm en courgette. Bestrooi royaal met peper. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappel.
  • 3 Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de folie.
  • 4 U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de volgende dag 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Ovenschotel met worst & courgette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept