1 Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd in dunne plakjes.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui en de gesneden wortel 3 min. Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 min. goudbruin. Voeg de tomaten toe, warm nog 3 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de in ringen gesneden prei 4 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.
3 Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappel dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak in het midden van de oven ca. 20 min.
Ovenschotel met gehakt en groente is een recept van Albert Heijn