1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Meng 30 g boter, de mosterd en de peterselie tot een gladde massa. Voeg de biscottes toe. Beleg de karbonades dik met het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in het midden van de oven en bak in ca. 10 min. gaar.
3 Kook de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat een beetje afkoelen en verwijder de lichtgroene vliesjes om de boontjes. Kook de doperwten 2 min. in kokend water.
4 Breng de melk met 30 g boter aan de kook in een steelpan. Schenk over de aardappelen. Voeg de kaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
5 Verhit de rest van de boter in een pan en schep de tuinboontjes, de doperwten en de bosui 1 min. op hoog vuur om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpuree en de groenten over 4 borden en serveer met de karbonades.
Puree, tuinbonen en karbonade is een recept van Albert Heijn