Blinde Vinken Met Wortelen

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de blinde vinken goudbruin bakken op een hoog vuur in een cocotte met de olie. Wanneer ze aan alle kanten een mooie kleur hebben, neemt u ze uit de cocotte. Laat dan in dezelfde pan de gesnipperde uien fruiten op een zacht vuurtje.
- Was en schraap intussen de wortelen en snij ze in rondjes.
- Wanneer de uien glazig zijn, bestrooit u ze met de bloem, mengt u goed en giet u er de witte wijn bij. Leg de blinde vinken op deze bodem, voeg er de geplette teentjes knoflook bij, de wortelen en voldoende water zodat het vlees net onderstaat. Doe er tenslotte het verkruimelde bouillonblokje bij en het zakje tuinkruiden. Laat 15 minuten sudderen met het deksel op de pan.
- Draai de blinde vinken om en laat ze nog 15 min. verder gaar worden, ditmaal zonder deksel.
- Neem het zakje kruiden uit de pan, breng op smaak en dien goed warm op. Geef er gekookte aardappelen bij.
- Vindt u de saus iets te vloeibaar, dan kunt u ze gedurende enkele minuten wat laten indikken op een hoog vuur.

Blinde Vinken Met Wortelen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept