Couscous met shoarmavlees en salade

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los het bouillontablet op in 400 ml kokend water. Doe de couscous in een schaal en schenk er de helft van de bouillon bij. Roer goed. Voeg al roerend beetje bij beetje meer bouillon toe. Houd 75 ml bouillon achter. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de couscous wellen.
  • 2 Snijd de helft van de tomaten doormidden. Meng ze met de appels, de ijsbergsla en de bleekselderij. Voeg 3 el olie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees op hoog vuur in ca. 3 min. goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de rest van de tomaten 2 min.
  • 4 Roer de couscous om en voeg als deze te droog is nog wat bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Maak 4 torentjes van couscous door deze in een beker of glas te drukken, stort ieder torentje op een apart bord. Verdeel het shoarmavlees over de borden, schep de gebakken tomaten erbij en serveer met de salade.

Couscous met shoarmavlees en salade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept