Giet het weekwater af. Voeg de peterselie, tijm en laurierblaadjes aan de bonen toe en voeg zoveel water toe dat de bonen 5 cm onder water staan. Breng ze aan de kook en laat ze op laag vuur in ca. 45 min. bijna gaar koken, giet ze af en verwijder de kruiden. Pel en snipper intussen de sjalotten en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bacon en de hamlappen in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan op een halfhoog vuur. Bak de sjalotten en de bacon enkele min. al omscheppend. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de hamlappen, tomaten en bouillon toe, breng alles aan de kook en temper het vuur. Controleer het vlees na 1 uur op gaarheid. als het bijna gaar is roer an de bonen erdoor en kook de soep verder gaar. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen en strooi de selderij erover.