1 Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn tot paneermeel of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller. Voeg peper en zout naar smaak toe. Strooi het paneermeel op een bord.
2 Snijd de varkensfiletlapjes als een pitabroodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze met een steelpan zo plat mogelijk.
3 Bestrijk de binnenkant van het vlees royaal met ei. Gebruik hiervoor een kwastje of de bolle kant van een lepel. Schaaf de emmentaler met een kaasschaaf in plakken.
4 Vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en de kaas. Zet de filets vast met een cocktailprikker. Wentel de filets door het losgeklopte ei, bestrooi met peper en zout en wentel ze vervolgens door het paneermeel.
5 Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, het vlees in de pan. Bak de cordon bleus aan beide zijden in 10 min. gaar en goudbruin. Lekker met groene asperges en aardappelgratin (zie recepten elders op ah.nl/allerhande).