Lamstajine met pruimen

8
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Verhit 3 el olie in een braadpan en voeg het lamsvlees, de ui, de knoflook, de kaneel, het gemberpoeder, de saffraan en peper en zout naar smaak toe. Bak op hoog vuur 5 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 5 min. mee. Draai het vuur laag wanneer het vlees mooi bruin is.
  • 2 Schep in de tajine of laat in de braadpan. Voeg kokend water toe tot alles net onder staat. Laat op laag vuur 1 uur garen. Roer af en toe om en schenk indien nodig wat kokend water erbij.
  • 3 Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en rooster de amandelen in ca. 3 min. knapperig.
  • 4 Snijd het blad van de peterselie fijn en voeg dit enkele minuten voor het einde van de kooktijd toe aan het vlees. Laat de pruimen 4 min. wellen in heet water. Laat uitlekken en wentel door het sesamzaad. Verdeel de amandelen en pruimen over het vlees. Lekker met couscous.

Lamstajine met pruimen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamstajine Met Gedroogde Abrikozen.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamstajine Met Pruimen En Sesam
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
LAMSTAJINE MET UIEN EN ROZIJNEN
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept