Asperges met zalm en dilleboter

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de zalmfilets ontdooien. Schil de aardappelen en snijd in blokjes, kook 10 min. en giet af. Snipper de ui grof. Voeg de ui en olie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer door. Vet de braadslee of ovenschaal in en schep de aardappelen met de ui erin. Schuif in het midden van de oven en bak ca. 25 min.
  • 2 Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en bestrijk met de olie. Schep na 15 min. de aardappelblokjes om en leg de zalmfilets bij de aardappelen met uien in de braadslee of ovenschaal.
  • 3 Schil ondertussen de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd doormidden en halveer de halve asperges in de lengte. Kook in 8 min. beetgaar.
  • 4 Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de dilletopjes toe. Verdeel de aardappelen en de asperges over borden. Leg op elk bord een zalmfilet ernaast en schep de dilleboter erover.

Asperges met zalm en dilleboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sliptong en papillotte
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maïskolf met ansjovis-dilleboter
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Komkommersandwiches met dilleboter
30 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met gerookte zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept