Verhit 2 el olie in een ruime kookpan of wok. Bak hierin de ui, wortel en aardappel in ca. 10 min. op laag vuur glazig en zacht (het mag licht kleuren, maar niet hard bakken). Voeg de currypasta toe en bak deze 2-3 min. mee. Schenk de bouillon en tomatenblokjes met sap erbij en breng het mengsel onder af en toe roeren aan de kook. Kook de groenten in ca. 10 min. gar en voeg de kokosmelk toe. Breng de soep weer aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Verhit intussen 1 el olie en bak hierin de shiitake 2-3 min. op hoog vuur. Pureer de soep met de staafmixer tot een glad lichtgebonden mengsel. Voeg wanneer de soep te dik is meer bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen of borden en verdeel er de shiitake en koriander over. Lekker met naanbrood.