Aardappelsoep Met Knoflook En Peterselie

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie of boter in een pan met dikke bodem. Voeg de aardappelschijfjes, ui en knoflook toe. Laat het geheel 10 minuten smoren op een middelhoog vuur tot de ui zacht is. Af en toe roeren Doe de helft van de gehakte peterselie en de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager, doe een deksel gedeeltelijk op de pan en laat de soep 30 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn. Voeg de resterende peterselie toe Wanneer je een romge smaak wilt, laat de soep dan licht afkoelen en pureer hem met de staafmixer. Roer er eventueel melk doorheen. Is de soep te dik, verdun hem dan met wat water of bouillon. Maak de soep op smaak met zout en peper.

Aardappelsoep Met Knoflook En Peterselie is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept