Doe wat olijfolie in een braadpan en laat het heet worden. Fruit de uien erin en haal ze er met een schuimspaan weer uit. Bak het gehakt rul. Voeg de tomaten, uien en oregano toe, laat het even samen doorwarmen en zet het vuur onder de pan uit. Proef of de smaak goed is. Zo niet, voeg dan naar smaak oregano, zout en peper toe. Laat iets afkoelen. Rol het deeg uit tot een ronde lap, die de bodem en de zijkant van de springvorm kan bedekken. Vet de springvorm in of doe er bakpapier in en leg de deeglap in de springvorm. Zorg dat het deeg iets boven de opstaande rand uitkomt. Klop de eieren los met de kaas en de creme fraiche. Doe het eiermengsel bij het gehaktmengsel en giet alles over in de taartvorm. Leg er de plakken mozarella op. Zet de taart in een voorverwarmde oven (200-220 graden) tot hij gaar is. De baktijd hangt af van de hoeveelheid ingredienten, maar 30 minuten is wel het minimum. Controleer zelf of de taart gaar en heet is.
Italiaanse Gehakttaart is een recept van Smulweb.nl