Tagliatelle Carbonara

4
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak het spek krokant in de boter. ruit op het laatst de in plakjes gesneden knoflook even mee. Giet het spekvet af, bewaar 1 el en verwijder de knoflook. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en breek het in kleine stukjes. Giet de room bij het overgebleven spekvet. Klop het ei en de dooier los en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Kook de pasta beetgaar in water met een beetje zout. Giet de pasta af. Roer de room en het eimengsel met de kaas en de gehakte peterselie door de warme pasta. Voeg zo nodig zout en vers gemalen zwarte peper toe. Serveer de pasta met een beetje geraspte kaas, stukjes spek en nog wat peterselie.

Tagliatelle Carbonara is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Romige tagliatelle met spekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept