Smelt de boter in een grote koekenpan op een hoog vuur. Voeg de oesterzwammen, de geweekte paddestoelen en de tijm toe en bak 8-10 minuten, onder regelmatig roeren, tot de paddestoelen zacht zijn en het vrijgekomen vocht volledig verdampt is. Voeg peper en zout toe naar smaak. Vermeng de room en de Gorgonzola in een blender tot een gladde massa en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg een derde van de aardappels op de bodem van de gratineerschaal. Bedek ze met de helft van de paddestoelen. Voeg de helft van de overgebleven aardappels toe en bedek deze weer met de overige paddestoelen. Eindig met de laatste aardappels en bedek deze met het kaas-roommengsel. Bestrooi de bovenkant gelijkmatig met Parmezaanse kaas. Zet de schaal 40-50 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de room bijna helemaal opgenomen is.
Gratin Van Aardappels Met Oesterzwammen En Gorgonzolla is een recept van Smulweb.nl