Schep in een kommetje bloem, mosterdmeel, 5 gram zout en suiker door elkaar. Voeg een scheutje azijn toe en roer er 2 eetlepels olie door. Blijf zolang roeren tot een volkomen glad mengsel is verkregen. Breng de rest van de azijn en de balsamico aan de kook. Roer het mosterdmengsel er door. Blijf zolang roeren tot een gladde gebonden saus is verkregen. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan daarna van de warmtebron en laat de saus koud worden. Schep de koude broccoliroosjes door de inmiddels afgekoelde saus. Vul de zorgvuldig schoongemaakte potten er mee. Laat de potten met inhoud enkele minuten staan. Schenk een laagje olie op de inhoud van elke pot. Dek de potten af met plastic- of aluminiumfolie. Schroef de deksels op de potten.Voorzie de potten met etiketten waarop inhoud en datum worden vermeld. Bewaar de potten op een koele, droge en bovenal donkere plek. De broccoli in mosterdzuur is slechts 3 weken houdbaar. Tip Geef broccoliroosjes met Italiaans mosterdzuur bij geroosterd (barbecue) vlees. Smaakt ook goed bij rauwe en gekookte ham.
Broccoli In Italiaans Mosterdzuur is een recept van Smulweb.nl