Snijd de kool in de lengte in vieren en verwijder de taaie buitenbladeren en de harde kern. Snijd de kool in repen, was ze en laat ze uitlekken. Pel de knoflook. Was de rozemarijn, schud droog en trek de blaadjes van de steel. Hak de knoflook, rozemarijn en het spek fijn. Verhit de olijfolie zachtjes in een vuurvaste ovenschaal of pan met dikke bodem. Doe er de knoflook, rozemarijn en het spek in en bak ca. 5 min. op een matig vuur. Schep er de repen kool en de helft van de witte wijn door en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat ca. 30 min. op een zeer laag vuur smoren. Schep de kool regelmatig om. Gier er de rest van de witte wijn bij en laat al omscheppend op een middelhoog vuur het vocht een beetje verdampen. Dien warm op.
Verze Affogate - Italiaans Groentegerecht is een recept van Smulweb.nl