Doe de bloem opp een bord en schep er het zout door. Verhit de oiijfolie in en grote vuusvaste ovenschaal op een matig vuur. Doe er de knoflook in laat 1 minuut fruiten tot de knoflook goudbruin is. Bestuif de plakken artisjok met de gekruide bloem en schud het overtollige bloem af. Doe de plakken in de pan en bak ze 5 minuten, waarbij u ze 1 keer omdraait, tot ze goudbruin zijn. Klop intussen de eieren los in een kom. Klop er het water door en breng op smaak met zout en peper. Giet het eimmengsel in de pan met de artisjokken zodra die goudbruin gebakken zijn. Het ei moet meteen sissen wanneer u het in de pan giet. Kantel de pan zodat het ei gelijkmatig in de pan uitloopt en zet de pan dan onmiddelijk in de oven. Laat de tortino 20-25 minuten bakken tot de bovenkant stevig aanvoelt.
Tortino Di Carciofi(Artisjok-omelet. is een recept van Smulweb.nl