Laat de boter smelten in een stoofpan. Voeg de ui en het spek toe. Kleur beide in boter. Zet de pan naast het vuur. Voeg het lamsgehakt en de fijngesnipperde sjalot toe. Voeg de kruiden, de geitekaas en de eieren toe, meng het geheel zeer goed. Zet de pan op het vuur en laat op een zacht vuurtje sudderen. Nu en dan omroeren. Bereid ondertussen de ratatouille. Verhit daarvoor de boter, voeg de grofgesneden ui, tomaten,courgette en aubergine toe. Laat zachtjes stoven gedrurende 30 minuten. Vet een overschotel in. Leg op de bodem een dun laagje van de vleesbereiding. Bedek met lasagnebladeren. Ga verder met een laag ratatouille, waarop stukjes raclettekaas komen. Bedek weer met lasagneblaadjes, daarna bleesbereiding. Strooi bovenaan gemalen kaas. Plaats de lasagne in de oven naargelang de aangegeven tijd van de lasagnebladeren. Door het garneren krijgt de kaas een mooi bruin kleurtje.