De Lekkerste Bolognese Saus

4
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie en de boter in een pan en voeg zodra de boter gesmolten is de ui, worten, bleekselderij en het spek toe, knijp de tenen knoflook erboven uit.Kook dit mengsel zon 8/10 minuten totdat de groenten zacht maar niet bruin zijn. Voeg dan de beide soorten gehakt toe (het recept schreef nadrukkelijk 250 rundergehakt en 250 varkensgehakt, nu kan het wel zo zijn dat men in Engeland niet standaard half-om-half gehakt verkoopt, dat weet ik niet. Want in principe is half-om-half gehakt, indien van goede kwaliteit 50 om 50%) en bak het rul. Zorg ervoor dat er geen grote klonten gehakt in zitten, maar dat het allemaal lekker klein kruim is geworden. Zodra het gehakt verkleurd is voeg je de melk toe, roer de melk er goed doorheen en zet het vuur dan wat harder zodat het geheel lekker gaat bubbelen, roer regelmatig, doe dit ongeveer 10/15 minuten zodat de melk geheel in het gehakt is opgenomen. Doe hetzelfde met de wijn.Voeg dan de tomatenpuree toe en de blikken tomaten. Vul beide blikken met water en zorg dat alle tomatenresten in het water komen en voeg ook die toe. Sprenkel de kruiden eroverheen en evt een halve theelepel zout en peper zoveel als je lekker vindt. Draai het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Roer, stamp en druk de tomaten met een spatel fijn. (Zoals de Engelsen zeggen: stirring, mashing and bashing!)Schuif de pan naar de kleinste brander (niet de sudderbrander!) en zet hem op het laagste vuur. Doe de deksel schuin op de pan en laat dit 2 uur staan, om de ongeveer 20 minuten roer je het geheel goed om.Na twee uur moet de saus dikker en mooi glanzend zijn. Voeg eventueel nog peper of zout naar smaak toe en laat de saus met gesloten deksel zonder vuur rusten.Kook je pasta (tagliatelle gaf het recept aan en dat vonden wij er ook goed bij smaken) en rasp wat Parmezaanse kaas.Schep tagliatelle op de borden en schep er een flinke lepel saus op, garneer met de kaas. Smullen maar.

De Lekkerste Bolognese Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Lente-eclair
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Manoffee
1 uur-
Bekijk recept