Citroen-amandeltaart Met Peren

2
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de rand van de vorm licht in. Was en droog de citroenen. Rasp het gele deel van de schil van de citroen. Pers de citroenen daarna uit, bewaar sap en schil. Doe de boter, olie en suiker in een kom en klop met de mixer tot er een zachte pasta ontstaat. Klop de eieren er één voor één door en voeg na elk ei wat gezeefde bloem toe. Klop tot alle eieren en bloem goed vermengd zijn. Spatel de amandelen, de citroenschil en het citroensap erdoor. Schep het deeg in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Schil de peren, snij elke peer overlangs door en verwijder het klokhuis. Snij elke helft in dunne plakjes en verdeel die over de taart. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Als de taart te snel bruin wordt de taart afdekken met aluminiumfolie.

Citroen-amandeltaart Met Peren is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept