Gepocheerde Peren Met Mascarpone

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de peren en halveer ze. Neem de klokhuisdelen uit de peerhelften weg. Snijd aan de bolle zijden van de peerhelften dunne plakjes af opdat de peerhelften later, na het vullen, rechtop blijven liggen. Breng de wijn aan de kook in een wijde pan. Laat er, onder voortdurend roeren 3 eetlepels honing in oplossen. Voeg de kruidnagels toe. Leg de peerhelften in de hete wijn. Temper de warmtebron. Houd alles gedurende 8 - 10 minuten tegen de kook aan. Neem de peren met een schuimspaan uit het vocht en laat ze koud worden. Zeef het vocht en breng het in een ander pannetje aan de kook. Laat het vocht zolang koken tot door het indampen een bijna stroperig sausje is overgebleven. Roer er balsamico en brandy of cognac door. Laat de saus koud worden. Doe de mascarpone over in een kom. Voeg 1 eetlepel honing toe en roer alles krachtig door. Klop de mascarpone even flink met een garde op. Plaats de kom daarna, eventueel afgedekt met plastic folie, in de koelkast.

Gepocheerde Peren Met Mascarpone is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept