Schil de peren en halveer ze. Neem de klokhuisdelen uit de peerhelften weg. Snijd aan de bolle zijden van de peerhelften dunne plakjes af opdat de peerhelften later, na het vullen, rechtop blijven liggen. Breng de wijn aan de kook in een wijde pan. Laat er, onder voortdurend roeren 3 eetlepels honing in oplossen. Voeg de kruidnagels toe. Leg de peerhelften in de hete wijn. Temper de warmtebron. Houd alles gedurende 8 - 10 minuten tegen de kook aan. Neem de peren met een schuimspaan uit het vocht en laat ze koud worden. Zeef het vocht en breng het in een ander pannetje aan de kook. Laat het vocht zolang koken tot door het indampen een bijna stroperig sausje is overgebleven. Roer er balsamico en brandy of cognac door. Laat de saus koud worden. Doe de mascarpone over in een kom. Voeg 1 eetlepel honing toe en roer alles krachtig door. Klop de mascarpone even flink met een garde op. Plaats de kom daarna, eventueel afgedekt met plastic folie, in de koelkast.
Gepocheerde Peren Met Mascarpone is een recept van Smulweb.nl