Doe een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Vet de randen in met wat boter. Klop de eidooier, basterdsuiker, vanillesuiker en rum au bain marie tot een mengsel dat als een dik lint van de garde loopt. Klop de mascarpone, citroenschil en gehakte hazelnoten erdoor. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Halverwege het kloppen beetje bij beetje de poedersuiker (gezeefd) erdoor kloppen tot het glanzend en stijf is. Het mascarponemengsel voorzichtig door de eiwitten spatelen. Drenk de lange vingers in het koffie/rummengsel. Let op dat de koekjes niet te veel opnemen en te zacht worden. Bedek de bodem van de springvorm met de helft van de lange vingers. Breng daarop de helft van het mascarponemengsel aan. Daarna nog een laag lange vingers en tenslotte de rest van de mascarpone. Dek alles af met een stuk folie en laat de taart opstijven inde koelkast.
Tirami Su (of Tiramisu) is een recept van Smulweb.nl