Was de salieblaadjes en snijd ze grof. Verhit de olijfolie en bak de salieblaadjes tot ze donker worden. Pers de knoflook uit op dit mengsel. Bak de knoflook al roeren kort. Voeg de tomaten, zwarte peper en zout naar smaak toe. roer goed en druk de tomaten wat plat. Kook de tomaten zonder deksel op de pan gedurende ca 20 minuten in op middelhoog vuur. Roer af en toe en let op dat de saus niet te droog kookt. Schep tenslotte de boterbonen door het mengsel. Laat het gerecht wat afkoelen. Kan warm en koud gegeten worden. Deze antipasto (of dit bijgerecht) kan goed een dag van te voren klaargemaakt worden.
Fagioli All?ucceletto is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)