Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze met een klein beetje zout half gaar.Verhit de reuzel of boter in een grote braadpan en bak hierin het spek uit. Voeg de gesnipperde, of in ringen gesneden, ui en de (afgegoten half-gare) aardappels toe en fruit ze licht aan. Blijven roeren. Doe er de zuurkool bij en smoor even mee. Verwijder het vel van de salami en snijd ze in plakjes of blokjes. Meng ze door het gerecht. Schep nu alles over in een hoge ovenschotel en schenk er de wijn en de bouillon bij. Sluit de schotel af met aluminiumfolie of een deksel en schuif haar ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven van 225?C of gasovenstand
5. Na die tijd is het vocht vrijwel verdampt. Wel in de gaten blijven houden. De aardappelen moeten zo goed als gaar zijn, anders langer laten staan en er eventueel nog wat vocht bijvoegen. Meng de koffieroom met de zure room, voeg wat zout toe en giet het mengsel over het zuurkoolgerecht. Bestrooi dan het gerecht met Parmezaanse kaas en zet de schotel nu, ZONDER deksel, zo hoog mogelijk in de oven om te gratineren (een bruin korstje te laten krijgen). Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Italiaanse Zuurkoolschotel is een recept van Smulweb.nl