Voor de tomatensaus: Olie verhitten in een grote koekenpan. Ui, selderij en wortels toevoegen en al roerende 5 min. bakken. Tomaten en suiker toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Aan de kook brengen, vuur laag draaien en 20 min. heel zachtjes laten pruttelen. Doe het mengsel in een keukenmachine totdat het glad en vloeibaar is. Basilicum toevoegen en wegzetten. Voor de gnocchi: Aardappelen schillen en halveren. In een grote, gesloten pan in 15 min. goed gaar koken.Afgieten en pureren. Boter en bloem met een houten lepel door de puree roeren en de eieren toevoegen. Wegzetten en laten afkoelen. Schep de afgekoelde puree op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel de puree in tweeen en maak van iedere helft een worstvormige rol. Snijd die in stukjes van 3-4 cm. Druk de stukjes met de achterkant van eeen vork plat, zodat ze een traditionele gnocchi-vorm krijgen. Kook de gnocchi 3 min. in een grote pan met ruim kokend water, todat ze boven komen drijven. Haal ze met een schuimspaan uit het watr en leg ze op een warm bord. Serveren met de tomatensaus, die je nog even opgewarmd heb, en de versgeraspte parmezaanse kaas.
Aardappelgnocchi Met Tomaten-basilicumsaus is een recept van Smulweb.nl