Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Verhit de olijfolie en de knoflook 1 tot 2 minuten in een metalen ovenschaal op een laag vuur tot de olie heet is en de knoflook smaak opgenomen heeft. Neem de schaal van het vuur. Vul intussen een pan voor driekwart met water en breng aan de kook. Blancheer de aardappels 10 seconden in het kokende water en giet ze af. Doe de aardapelen met wat aanhangend water (zo voorkomt u dat de aardappel tijdens het roosteren breekt) dan onmiddellijk in de hete olie met knoflook. Strooi de takjes rozemarijn over de aardappelen. Schep alles om tot de aardappelen rondom met de olie en rozemarijn bedekt zijn. Schud de schaal tot de aardappelen naast elkaar liggen. Zet de schaal in het midden van de oven en draai de temperatuur van de oven onmiddellijk terug op 190 graden Celsius. Rooster de aardappelen circa 1 uur, waarbij u ze 2 tot 3 keer omschept tot ze rondom goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Doe de aardappelen in een voorverwarmde schaal en dien onmiddellijk op.