Fruit 2 fijngesnipperde uien en 2 geperste knoflookteentjes glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er 450g spinazie bij en breng op smaak met het sap van 1/2 citroen. Verwarm tot de spinazie goed ontdooid is. Vermeng de groenten met 450g verkruimelde ricotta of feta. Kruid het mengsel eventueel wat bij (peper). Verdeel het over 10 tot 12 cannellonipijpjes, leg ze mooi naast elkaar in een lichtjes ingevette ovenschotel en overgiet ze met 3dl flink gekruide tomatensaus. Schep daarop 150ml yoghurt en bestrooi dat alles met 3 eetlepels parmezaanse kaas. Zet de schotel zo′n 40 minuten in de oven op 180 graden. Werk ze af met een paar gehalveerde kerstomaatjes en als u ze bij de hand heeft, verse blaadjes basilicum.
CANNELLONI Met Spinazie En Kaas is een recept van Smulweb.nl