Spaghetti in zeef laten uitlekken en terug doen in pan. 1 ei loskloppen met peper en snel door spaghetti scheppen. Spaghetti overdoen in ovenschaal en licht aandrukken. Plank met gewicht op spaghetti zetten. In kom 2 eieren loskloppen. In koekenpan olijfolie verhitten en ui in ca. 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt aan ui toevoegen en al omscheppend in ca. 4 minuten rul bakken. Toevoegen: tomaatblokjes, oregano, kaneel, basilicum, zout, peper, rode wijn, tomatenpuree, laurierblad en suiker. Nog ca. 4 minuten zachtjes bakken. Gehaktsaus van vuur nemen. Laurierblad verwijderen. 2/3 deel van losgeklopte eieren met garde door kaassaus kloppen. Rest van ei door gehaktsaus roeren. Gehaktsaus op spaghetti scheppen en licht aandrukken. Kaassaus op gehaktsaus scheppen en gladstrijken. Rest van kaas erover verdelen. Oven voorverwarmen op 225 graden. Spaghettischotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Gegratineerde Spaghetti Met Gehaktsaus is een recept van Smulweb.nl