Verhit een ruime scheut olie in de pan en doe hier de gesnipperde ui bij en laat deze glazig worden, doe er de vervolgens de geperste knoflookteentjes bij en de in kleine blokjes gesneden tomaat (incl. vruchtvlees) en de peultjes. Kruid met peper en zout (en evt. wat Italiaanse kruiden naar smaak) en laat dit lekker op een laag pitje sudderen. Na een minuut of vijf, doe je de tagliatelle (ca. 6 nestjes) in de pan met kokend water samen met wat olijfolie en zout. Bereid de zalmfilet volgens de verpakking (ca. 4,5 minuten magnetron of naar wens oven). Ondertussen doe je ca. 75 ml room (of iets meer naar wens) en de gesneden verse basilicum in de pan erbij. De al dente tagliatelle doe je hier vervolgens ook bij en je husselt alles door elkaar, laat op het allerlaagste pitje even staan. Haal ondertussen de zalmfilet uit magnetron of oven. Verdeel de groentige tagliatelle over twee borden, leg bovenop elk bord een stuk zalmfilet en bestrooi deze nog met wat zwarte peper en maak af met wat basilicum.
Tagliatelle Met Zalmfilet is een recept van Smulweb.nl