Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Klop in een vetvrije kom het eiwit met het zout tot zich een stijve pieken vormen. Klop geleidelijk de helft van de suiker erdoor. Voeg de andere andere helft ook toe, en klop tot het schuim stijf en glanzend is. Meng voorzichtig de kaneel en de chocolade erdoor. Teken op een stuk bakpapier een cirkel van 20 cm. Draai het papier om en strijk de helft van het schuimmengsel gelijkmatig uit in de cirkel. Maak van het resterende schuim 28-3- rondjes op beide bakplaten. Zet ze 1-1 1/2 uur in de oven tot ze knapperig zijn. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan zacht kokend water. Laat even afkoelen, voeg dan de vanille-essence en de mascarpone toe. Laat het mengsel afkoelen tot het zijn vorm houdt. Schep het chocolademengsel in een spuitzak en plak hiermee twee schuimrondjes op elkaar. Bewaar een beetje vulling voor het gebak. Stapel de gevulde schuimrondjes op de schuimcirkel als een piramide op. Spuit voor de stevigheid af en toe een beetje vulling tussen de schuimpjes. Bestrooi de taart met poedersuikeer en rozenblaadjes en serveer.
Schuimgebak Met Chocolademascarpone is een recept van Smulweb.nl