Appel Kruidkoek

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snij elk part weer in vieren. Besprenkel met citroensap. Klop in een kom boter, suiker en snufje zout romig. Voeg 1 voor 1 eieren toe (het volgend ei pas toevoegen als het 1e ei volledig is opgenomen). Klop daarna nog 5 min. Spatel dan een deel van het meel en de koekkruiden door het deeg. Voeg melk toe en spatel daarna de rest van het meel en de koekkruiden erdoor. Gember erdoor scheppen. Doe het deeg in de vorm, spatel het glad. Druk de appelpartjes in het beslag, met de schil naar boven. Bak de koek in het midden van de oven in 45 min. gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Keer de koek op een rooster en laat verder afkoelen. Snij de koek in 24 stukjes.

Appel Kruidkoek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoek met gember en rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoek van Oma Lubje
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kruidkoektaart met mascarpone en appel
20 min Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept