Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en courgette in kleine stukjes. Laat de bonen en mais uitlekken. Verhit d eolie en fruit hierin de ui en knoflook 1 min. Voeg de paprika en de courgette toe en bak die zachtjes 5 min. mee. Roer het chilipoeder erdoor. Voeg de gezeefde tomaten, de bouillontabletten, de bonen, mais en 1 l water toe. Kook de soep nog 10 min. en breng dan op smaak met peper en evt. zout. Bind de soep eventueel met 4 el met water glad geroerde maizena. Verdeel intussen de chips over 4 borden. Bestrooi de chips met kaas. Laat de kaas in een hete oven of onder de grill enkele min. smelten Hak 6 takjes koriander fijn en roer ze door de soep. Schep de soep in kommen en schep er een lepel zure room in. Leg daarop een bergje chips en garneer met een takje koriander. Eet de rest van de chips erbij.
Mexicaanse Tomatensoep is een recept van Smulweb.nl