Boerenkoolsoep

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de boerenkool ontdooien. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit 2 1/2 eetlepel olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze ca. 3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook. Kook de soep ca. 20 minuten. Stamp de aardappels in de soep met een pureestamper fijn (of druk de aarappelblokjes door een zeef en roer het door de soep). Voeg de boerenkool toe en kook het ca. 10 minuten met de soep mee. Breng op smaak met zout en peper. Snijd intussen de chorizo en ham in reepjes. Verhit de rest van de olie, bak de chorizo en ham ca. 2 minuten en roer het door de soep. Schep de soep in kommen of diepe borden en serveer het brood erbij.

Boerenkoolsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane boerenkoolsoep
30 min-
Bekijk recept
Boerenkoolsoep met boerenkoolchips
45 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane boerenkoolsoep
30 min-
Bekijk recept
Boerenkoolsoep met boerenkoolchips
45 min- Lunchgerecht
Bekijk recept