Maak wat olie warm in een stoofpan; laat de poularde hierin mooi kleuren. Haal ze vervolgens uit de pan en gooi de olie weg. Doe een nootje boter in de pan. Bak hierin even sjalotten, knoflook en noten. Leg de poularde weer in de stoofpot en voeg er de in stukjes gesneden tomaten aan toe. Giet er de frambozenazijn en de kipfond bij. Kruid met zout, peper en tijm. Doe de bereiding in een vuurvaste schotel, dek af en zet ze gedurende 40 minuten in de oven (180?). Haal het vlees uit de oven zodra het gaar is, en laat de bereiding rusten terwijl u de saus afwerkt. Ontvet (haal het bovenste vet eraf) en giet het citroensap door de zeef. Laat het gedurende 2 a 3 minuten op een zacht vuurt inkoken en bind de saus met een beetje maizena indien nodig. Werk de saus af: voeg 2 lepels acaciahoning toe (naargelang uw persoonlijke smaak). Breng op smaak en voeg er op het laatste moment de boter aan toe. Snijd de poularde in stukken, schik op de borden en giet er de saus over.
Poularde Uit Bresse Met Acaciahoning En Frambozenazijn is een recept van Smulweb.nl