Trek 2 liter bouillon van het stuk schenkel met been en de kippenpoelet met wat selderij, prei, peperkorrels, laurier, ui, knoflook en zout. Alles naar smaak. Zeef de bouillon. Snijd het vlees klein en doe het er weer in terug. Zet de bouillon weer op het vuur en voeg eraan toe: de in blokjes gesneden rauwe ham even uitgebakken met wat ui, de uitgelekte bruine bonen, de stukjes aardappel en dan wat van die witte raapjes, als je ze kunt krijgen (zon niet dan vervangen door koolraap), uiteraard ook kleingesneden. Verder de kleingesneden kool en selderijknol. Laat de groenten bijna gaar koken. Voeg er dan de rijst en de vermicelli aan toe. Het plukje saffraandraadjes, fijngewreven in wat lauw water, hoort er ook in om het goed Spaans te maken, verder zout en flink wat paprika, en natuurlijk ook een fijngehakt Spaans pepertje. Laat de soep nog zo lang pruttelen tot de rijst en vermicelli gaar zijn.