Doe de olijfolie in een grote wok en laat deze heet worden. Doe de aardappelen en de uien erbij. Laat het goed heet en roer het geheel af en toe door tot de aardappelen zacht zijn. Haal de wok van het vuur, haal de aardappelen en de uien eruit en laat ze goed uitlekken en afkoelen. Voeg toe aan de eieren; alle groenten, de aardappelen en uien, de peper en het zout (wanneer je spekjes gebruikt hoef je geen zout extra toe te voegen), pers de knoflook en voeg het toe en evt. de spekjes of de tonijn. Meng alles goed door. Mocht er nou te weinig ei zijn t.o.v. het mengsel, meng dan tot max. 4 extra door het mengsel, het ei zorgt er n.l. voor dat het als ′omelet′ een geheel blijft! Zet de koekenpan op het vuur en giet er +/- 1 eetlepel van de olie uit de wok in. Giet genoeg mengsel in de koekenpan voor een stevige omelet en bak deze aan beide zijden bruin. Bij het omdraaien gebruik ik altijd een groot bord die ik omgekeerd op de koekenpan leg en het geheel dan omkeer. Bak zo het mengsel op en bewaar de gebakken tortilla′s afgedekt om ze warm te houden.