Spaanse Tortilla

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de olijfolie in een grote wok en laat deze heet worden. Doe de aardappelen en de uien erbij. Laat het goed heet en roer het geheel af en toe door tot de aardappelen zacht zijn. Haal de wok van het vuur, haal de aardappelen en de uien eruit en laat ze goed uitlekken en afkoelen. Voeg toe aan de eieren; alle groenten, de aardappelen en uien, de peper en het zout (wanneer je spekjes gebruikt hoef je geen zout extra toe te voegen), pers de knoflook en voeg het toe en evt. de spekjes of de tonijn. Meng alles goed door. Mocht er nou te weinig ei zijn t.o.v. het mengsel, meng dan tot max. 4 extra door het mengsel, het ei zorgt er n.l. voor dat het als ′omelet′ een geheel blijft! Zet de koekenpan op het vuur en giet er +/- 1 eetlepel van de olie uit de wok in. Giet genoeg mengsel in de koekenpan voor een stevige omelet en bak deze aan beide zijden bruin. Bij het omdraaien gebruik ik altijd een groot bord die ik omgekeerd op de koekenpan leg en het geheel dan omkeer. Bak zo het mengsel op en bewaar de gebakken tortilla′s afgedekt om ze warm te houden.

Spaanse Tortilla is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Taugétortilla
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse wrap
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quesadilla met ossenworst
15 min Snack
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept