Aardappelsoep Met Kaas

2
0-10 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een pan met dikke bodem 1 liter water aan de kook. Laat er 2 bouillontabletten in oplossen. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in de bouillon. Breng in een tweede pan een halve liter water aan de kook. Laat het laatste bouillontablet er in oplossen. Voeg daarna de wortelblokjes toe. Laat alles 7 - 9 minuten zachtjes koken of zolang tot de wortelblokjes net (niet helemaal) gaar zijn. Ze moeten nog een zekere ′beet′ hebben. Stort aardappelen en het kookvocht op een zeef die boven op een derde pan met dikke bodem is geplaatst. Wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef. Roer alles krachtig door en voeg daarna de kookroom toe. Doe er de gehele inhoud van de pan met de wortelblokjes bij en voeg 35 gram geraspte kaas en bladselderij toe. Blijf zolang roeren tot de kaas in de soep is opgenomen. Proef de soep en voeg zout en/of peper toe. Doe de soep over in een voorverwarmde terrine. Roer de bosuitjes door de hete soep en strooi er peterselie over.

Aardappelsoep Met Kaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept