Breng in een pan met dikke bodem 1 liter water aan de kook. Laat er 2 bouillontabletten in oplossen. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar in de bouillon. Breng in een tweede pan een halve liter water aan de kook. Laat het laatste bouillontablet er in oplossen. Voeg daarna de wortelblokjes toe. Laat alles 7 - 9 minuten zachtjes koken of zolang tot de wortelblokjes net (niet helemaal) gaar zijn. Ze moeten nog een zekere ′beet′ hebben. Stort aardappelen en het kookvocht op een zeef die boven op een derde pan met dikke bodem is geplaatst. Wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef. Roer alles krachtig door en voeg daarna de kookroom toe. Doe er de gehele inhoud van de pan met de wortelblokjes bij en voeg 35 gram geraspte kaas en bladselderij toe. Blijf zolang roeren tot de kaas in de soep is opgenomen. Proef de soep en voeg zout en/of peper toe. Doe de soep over in een voorverwarmde terrine. Roer de bosuitjes door de hete soep en strooi er peterselie over.
Aardappelsoep Met Kaas is een recept van Smulweb.nl