Zoek
Mosselen Op Een Zoutbedje
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 kilo verse mosselen
halve liter witte wijn
halve liter water
1 portie gesneden soepgroenten
2 uien
1 theelepel peperkorrels
1 theel. tijm
1 laurierblad
50 gr. roomboter
3 eidooiers
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
2 theel. basilicum
2 eetl. geschaafde amandelen
zout Hulpmiddelen Oven
bakblik Hulpmiddelen - Oven
bakblik Voorbereiding Snij de uien in ringen
Breng de groenten met water en wijn aan de kook
Kruid met peperkorrels
tijm
laurier en zout.
Voeg de mosselen toe en kook tot de schelpen open staan. Schep de mosselen uit de pan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi een bakblik met een dikke laag zout.
Vermeng de boter met de eidooiers en de knoflook. Voeg de kruiden en de amandelen toe Bereidingswijze Leg de volle schelpen op het zoutbedje.
Schep het kruiden/amandelmengsel over de mosselen en bak het gerecht ca. 10 tot 15 minuten tot het lichtbrui
Bereiding
Leg de volle schelpen op het zoutbedje. Schep het kruiden/amandelmengsel over de mosselen en bak het gerecht ca. 10 tot 15 minuten tot het lichtbruin is.
Mosselen Op Een Zoutbedje is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselen Met Kruiden-Amandelvulling
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselen Met Pizzaiola Vulling
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselen met mieriksworteldip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept